محل تبلیغات شما

کمک اردوغان به جمهوری آذربایجان قابل تقدیر اما با سخنرانی و شعر خوانی غلط و وظایف ما ایرانی ها (بخش دوم)

با سلام مجدد به حضور عزیزان هموطن از همه و هر جای ایران

دوستان اگر چه در ظاهر قضیه و آنچیزی که عیان هست بنده مدرک ملل شناسی و زبان شناسی و اقوام  غیره نخوانده باشم اما برای اولین بار در تاریخ و دوره وب نویسی ام  بایدیک حرف بزرگی بزنم و این گنده حرف زدن برای این است که بنده را کمی باور بفرمایید و کمی توانسته باشم اعتماد خوانندگان محترم را جلب نمایم. دوستان بنده هم مثل شما ایران را دوست ذارم و مثل شما از  باز پس گیری اراضی جمهوری آذربایجان خوشحالم.

و امید وارم این دو ملت بعد از آن بدبختی ها و خون ریزی ها اگر همسایه خوب هم نباشند حداقل دو همسایه بی آزار برای همدیگر باشند دو ستان دو جمله هم در مورد عواطف و افکار خود بگویم اینکه هیچوقت دوست ندارم یکی به آن یکی فخر فروشی کند. دلیلی هم ندارد که اینجا صمیمی نباشیم و یعنی بنده دلیلی وجود ندارد که دروغ بگویم و ظاهر سازی کنم. زبان فارسی به زبان کردی و عربی و انگلیسی تقدمی ندارد بلکه هر زبان به صاحبان آن زبان مهم هست و در مرجله بعد متکلمین یک  زبان  اگر بتوانند به 4 زبان دیگر هم آشنایی داشته باشند چه بهتر و اعلا خواهد بود .

 این مورد زبان که بجث کردیم که البته موارد دیگری هم هستند که نباید به لحاظ افتراقات فرهنگی و تفکری، فرقی بین افراد یک کشور نباشد. حال ممکنه مثلا تفکر حقیر این باشد که  زبان ترکی از لحاظ دستوری از زبان فارسی و انگلیسی کاملتر است. و فرد دیگری بگوید که چون به زبان انگلیسی داستان نویسی زیادی شده پس زبان انگلیسی نهایت زبانهای دنیا هست این تفکر برای خود هر دو نفر ایرادی ندارد ولی اگر این دو نفر بگویند که همه باید ترکی و یا انگلیسی جرف بزنند این دیگر قابل قبول نیست و موجبات اختلاف ملت ها را فراهم می کند ما باید از زبانها  موجبات هم کاری و هم فکری بشر را و نزدیکی  ملل استفاده کنیم نه جنگ و دعوف ایجاد کنیم مثال خوبی در این میان مولوی دارد:

 

چار کس را داد مردى یک درم

آن یکى گفت این بانگورى دهم

آن یکى دیگر عرب بد گفت لا

من عنب خواهم نه انگور اى دغا

آن یکى ترکى بد و گفت این بنم

من نمی‌خواهم عنب خواهم ازم

آن یکى رومى بگفت این قیل را

ترک کن خواهیم استافیل را

در تنازع آن نفر جنگى شدند

که ز سر نامها غافل بدند

مشت بر هم می‌زدند از ابلهى

پر بدند از جهل و از دانش تهى

صاحب سرى عزیزى صد زبان

گر بدى آنجا بدادى صلحشان

پس بگفتى او که من زین یک درم

آرزوى جمله‌تان را می‌دهم

چونک بسپارید دل را بى دغل

این درمتان می‌کند چندین عمل

یک درمتان می‌شود چار المراد

چار دشمن می‌شود یک ز اتحاد

گفت هر یکتان دهد جنگ و فراق

گفت من آرد شما را اتفاق

به تکرار می گویم هیچ ملتی از ملتی دیگر بالاتر نیست مگر به عمل و خوبی و نیکی . ممکنه یک زبان بیگانه  در داخل  جامعه افراد با زبانهای دیگر رشد کند و آن زمانی هست که از لحاظ تکنیک و صنایع و یا وجود یک کتب پر بار و اشعار نغز و نیز متون علمی پیشتاز باشد.

 

زبان برای فهم منظور ها و مفاهیم و انتقال اطلاعات و نه تفوق و فخر فروشی بر دیگران.اینها مواردی بودند که باید می گفتیم . و مواردی دیگر هم هست که باید بتدریج در این مقوله گنجانده شود

در بخش اول این مطلب به موضوعاتی اشاره شد که بیشتر مرور و نگاه اجمالی به وضعیت پیش آمده بود و اما در بخش دوم که به داخل کشور و روابط بین خود  ملت و اقوام آن و نیز پیشنهاد هایی به حکومتمان خواهد بود. نمی دانم که این بخش را چگونه آغاز کنم و چگونه به پایان ببرم که مثل آن شعر خوانی رئیس کشور همسایه یعنی آقای اردوغان نشود . ته لم راضی نمی شود که بگویم شخصی مانند آقای اردوغان نداند که چه می خواند و یعنی از ته دل عرض کنم که اگر بگویم اردوغان منظوری داشت دروغ گفته ام .به نظر حقیر  اردغان هیچ منظوری نداشت و اگر نا نجیبانه و بی ادبانه حرف نزنم اصلا نمی توانست منظوری داشته باشد  منتهی کمی بد شانسی آورد و  از وضع موجود و احوال موجود چنین برداشت شد.

ما در طول سی سال آیا دیده ایم که اردوغان همچو مفاهیمی را در برنامه خودش داشته باشد و یا یک جا و در محفلی این نیت را بر زبان آورده باشد . از آلام و احوالاتش هم نمی شود چنین برداشتی را نتیجه گرفت و بگوییم که او به خاک ما چشم دوخته است پس اگر وزیر محترم خارجه ما کمی به حوصله و صمیمی و با زبان دیپلماسی پیغام می فرستاد بهتر می شد و شاید اگر موضع نمی گرفت و در خفا یک پیغام جدی می فرستاد بهتر بود. چرا که یک موضع گیری بد از صمیمیت می کاهد و حتی یک عده در داخل از لج مواضعی بگیرند که البته در ته دلشان آنجوری نیستند.  دوستان مگر اردوغان گفته بود که فتخ علیشاه پول و طلاها را در قصر خراب شده اش نگه دارد و  عباس میرزای غیور دست خالی به جنگ بپردازد.

مگر اردوغان به ارتش روس آموزش داده بود ؟  در هر حال اینها بخیر گذشت آنها هم به رفتار خود پی بردند .

دوستان هر صاحب عقیده ای و وطن پرستی باید بدقت مواظب کارهای خود باشد در این شرایط سخت و حساس حتما دماسنچ هایمان خوب کار کند

بقیه بماند برای بعد . لطفا زودقضاوت نکنید .


اما شاید عده ای باشند که  چهار چوب این حرفهای ما را قبول کنند ولی بگویند تنها زبان نیست بلکه در تعدادی از کشورها فرق گذاشته می شود در مورد ملت ها و اقوام یک کشور  ویا  مثلا روشنتر بگوییم مثلا سرمایه گذاری در کشور بین استان ها زیاد است و یا مثلا اگر زبانها فرق ندارند چرا به زبان ترکی کتاب کمتری چاپ می شود ؟

دوستان اگر کسی این سوال را برای بنده مطرح کند من برایش حق می دهم.

 

در  عالم علم و ت تاریخ مواردی هست که جالب هستند برای مثال نوشتن در مورد بعضی موضوعات سهل هست چون داده ها و مطالب فراوانی در دست هست که بتوانیم آن مطلب را تحلیل کنیم ولی در مورد موضوغاتی دیگر موضوعات واقعا سخت است مثلا بعد از سپری شدن حدود 70 سال تفکر مردم روی مصدق فرق کرده است چرا که در دوره خود او، اطلاعات در خصوص دولتمداری و عملکرد او کمتر بود ولی الان نویسنده ها در روی مصدق بهتر قضاوت می کنند چون تمام دولتمداری و عملکرد او کمتر بود ولی الان نویسنده ها در روی مصدق بهتر قضاوت می کنند چون تمام

تاسف و تسلیت بمناسبت در گذشت آقای حاج منصور انوری

با سلام . حدود 5 ماه بود از وب را باز نکرده بودم

مادر در شعر رخشنده ( پروین) اعتصامی

زبان ,یک ,هم ,ها ,هست ,اردوغان ,در مورد ,آن یکى ,هست که ,و یا ,ها و

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ نمایندگی عطار نیشابور motidetea theodistcata Emerson's notes Derrick's style Judith's blog Frances's memory quibrookarplan صبح شوشتر buzzstatinen